IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..


Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

Конференција: Граѓанска иницијатива за промена на закони

Фондацијата за демократија на Вестминстер и Високата школа за новинарство и односи со јавноста организираа конференција која  се оддржа на 27 февруари (вторник) од 10:30 – 12:15 часот во Х. Александар Палас во Скопје.
Темата е соработката меѓу Собранието и граѓанските организации, особено од аспект на законодавни иницијативи кои се однесуваат на различни човекови права, а се поттикнати од самите граѓани.

Презентација на 5-от извештај за работата на АВМУ и АЕК

Евротинк – Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, имаа презентација на петтиот мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), во рамки на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch“.

Среќни празници

Промоција на извештај од истражување

Македонската плаформа против сиромаштија имаше презентација на извештајот од истражувањето „Предизвици и проблеми на граѓаните при користењето на услугите од јавната администрација“ која се одржа на 25.12.2017, во Јавна соба, во Скопје. На истата присуствуваше и НЕКСТ-ЕМ дооел.

Анализа „Спроведување на одлуките на EСЧП во периодот 2013-2016“

Фондацијата Отворено општество – Македонија на 14 декември 2017 година, со почеток во 12 часот во хотелот Александар палас, во Конгресна сала II, одржа промоција на анализата „Спроведување на одлуките на Европскиот суд за човековите права во периодот 2013-2016“.

     
Syndicate content